fbpx

Festivalinfo

VEEL GESTELDE VRAGEN:

Hier onder staan antwoorden op de meest gestelde vragen en daaronder staan onze huisregels. Lees deze alsjeblieft door, heb je nog steeds een vraag? Neem dan contact met ons op via het contact formulier.

Waar is de ingang?

De entree van het evenement bevind zich aan de achterkant van het Leeghwaterbad, loop over het fietspad, direct over het bruggetje op onze entreepoort af.

Hoe laat gaan jullie open?

Onze openingstijden zijn 13.00 – 23.00. De entree is open tot 20.00 uur. Zorg dus dat je voor die tijd binnen bent!

Ik ben nog geen 18, mag ik toch naar binnen?

Het festival is toegankelijk vanaf 18+. Er worden hier geen uitzonderingen in gemaakt. Er kan om een ID gevraagd worden dus zorg dat je een geldige ID in de vorm van rijbewijs, ID kaart of paspoort bij je draagt. 

Hoe kan ik op het festival betalen?

Bij de muntenkassa kun je muntjes kopen waarmee je op het terrein bij de diverse barren en foodtrucks eten en drinken kunt kopen. Je kunt bij de muntenkassa contant betalen of pinnen. Betaal voorkeur contant want dat gaat sneller en voorkomt wachtrijen. 

Kan ik mijn ticket printen?

Liever niet, laten we bomen besparen! Laat het ticket zien op je smart device bij de entree. Gebruik bijvoorbeeld de app SimpleTicket Wallet om je ticket op de eenvoudigste wijze te tonen. Heb je meer ticket vragen kijk dan op de ticket info pagina.

Als ik naar buiten ga, kan ik daarna weer naar binnen?

We werken met het BINNEN = BINNEN systeem, dat betekent dat ‘als’ je weer naar buiten gaat (van het terrein af) je alleen weer binnenkomt met een nieuw entree ticket.

Mag ik zonnebrandcrème meenemen?

Alleen tubes met zonnebrandcrème zijn toegestaan. Flesjes kunnen niet mee naar binnen! Er is op het festival ook zonnebrandcrème verkrijgbaar maar zolang de voorraad strekt. 

Mag ik roken op het festival?

Roken is in de buitenlucht toegestaan. (er zijn geen sigaretten te koop op het evenement).

Waar is de fietsenstalling?

De fietsenstalling bevind zich in de groenstrook vlak naast de entree van het evenement. indien deze vol is kan je je fiets ook in de reguliere fietsenrekken kwijt bij het zwembad.

Waar kan ik parkeren?

Kom NIET met de auto maar bijvoorbeeld op de fiets, lopend of met het openbaar vervoer! Kom je toch met de auto parkeer dan NIET in de woonwijken rondom het Leeghwaterpark maar parkeer je auto in de parkeervakken op het parkeerterrein van het Leeghwaterbad (Zwembad).

Zijn er kluisjes te huur?

Je kan op het terrein een kluisje huren om je persoonlijke spullen veilig en afgesloten op te bergen, deze zijn niet van te voren te reserveren. (TIP: Deel 1 kluisje met je vrienden)

Kan ik eigen eten en drinken meenemen?

Nee het meebrengen van eigen eten en drinken is niet toegestaan. 

Kan ik er ook komen met het openbaar vervoer?

Kom vooral lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer. Bij de festival locatie is nauwelijks parkeergelegenheid. Purmerend is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, zowel met de trein als de bus. Vanuit Alkmaar, Hoorn en Zaandam is de beste keuze de trein, uitstappen op Station Purmerend. Het Leeghwaterpark ca. 12 minuten lopen. Vanuit Amsterdam neem je bus 306 om bij het Leeghwaterpark te komen. Vanaf de halte Brug Wheermolen is het 3 minuten lopen naar het park. Kijk voor meer informatie op www.ebs-ov.nl of www.9292ov.nl.

HUISREGELS

Voor ieders veiligheid en een geweldige festivaldag dient elke bezoeker van Electronic Picnic Festival zich aan de huisregels te houden. De organisatie heeft het recht personen de toegang tot het festivalterrein en -locaties te ontzeggen, indien zij de huisregels niet in acht nemen. De complete huisregels staan hieronder.

1. Het betreden van het festivalterrein en het bijwonen van de voorstellingen en optredens zijn op eigen risico van de bezoeker. De organisatie is op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige schade toegebracht door/aan bezoekers en/of aan goederen van bezoekers.

2. Minimum leeftijd is 18 jaar. Personen jonger dan 18 jaar worden niet toegelaten.

3. Op verzoek moet je legitimatie kunnen laten zien. Het is verplicht een legitimatiebewijs bij je te dragen in de vorm van een rijbewijs, paspoort of ID-kaart.

4. Er geldt een Zero-Tolerance drugsbeleid.

5. Alcohol onder de 18 jaar is niet toegestaan. (Maar onder de 18 mag je toch helemaal niet naar binnen? Nee, dat klopt. Maar de regelgeving verplicht ons dit in de huisregels op te nemen dus bij deze).

6. Beveiligingsmedewerkers hebben het recht om bij entree, en bij een vermoeden van overtreding op het terrein, je te fouilleren en tassen te controleren. Bij weigering van dit verzoek kun je van het festivalterrein verwijderd of geweerd worden.

7. De organisatie en dienstdoende medewerkers kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor enig letsel en/of materiële schade die bezoekers van het festival kunnen ondervinden. Tevens is de organisatie niet verantwoordelijk voor verloren en/of gestolen persoonlijke eigendommen.

8. Het is in ieder geval niet toegestaan om eigen drank en/of etenswaren, drugs, glaswerk, vuurwerk, stokken, wapens en/of voorwerpen welke als wapen kunnen worden aangewend of als middel om de orde te verstoren mee naar het festivalterrein te nemen of voorhanden, dan wel in het bezit te hebben.

9. Het vertonen van ongewenste intimiteiten en racistisch of anderzijds discriminerend gedrag ten opzichte van medegasten en/of personeel wordt niet getolereerd. Bij constatering hiervan volgt onmiddellijke uitzetting.

10. Het dragen van kleding met naar mening van medewerkers en/of organisatie discriminerende, provocerende en/of kwetsende teksten is niet toegestaan.

11. Bezoekers die middels kleding of ander uiterlijk vertoon een club of organisatie vertegenwoordigen, worden de toegang geweigerd.

12. Er wordt geen alcohol geschonken aan personen die zichtbaar dronken zijn en/of de orde verstoren.

13. Crowdsurfen is verboden.

14. Personen die de orde verstoren zal de toegang tot het festivalterrein ontzegd worden.

15. Het is bezoekers verboden zich op te houden in een ander gedeelte van het evenemententerrein dan dat waar het toegangsbewijs hen recht toe geeft. 16. Bij het verlaten van het evenemententerrein vervalt de geldigheid van het toegangsbewijs (buiten=buiten).

17. Het is niet toegestaan het terrein te betreden of er op te verblijven onder invloed van drugs, medicijnen of enige andere stof die het gedrag negatief kan beïnvloeden.

18. Het is verboden op het terrein te gooien met voorwerpen en/of vloeistoffen.

19. et meebrengen van honden of andere dieren is verboden.

20. Bij vernieling van eigendommen van de organisator of van de samenwerkende bedrijven wordt de schade op de overtreder verhaald.

21. Bezoekers zijn verplicht zich te houden aan de voorschriften en/of aanwijzingen van de organisatie en dienstdoende medewerkers, op straffe van verwijdering.

22. Verkoop / handel of bezit van Lachgas is verboden.

23. Na 20.00 uur word de toegang tot het evenement gesloten. Zorg dus dat je op tijd binnen bent!

24. Wat een hoop regels… Jaaaa maar het is wel toegestaan om keihard te feesten en er samen de mooiste dag van het jaar van te maken!