fbpx

Festivalinfo

KLIK HIER VOOR ALLE COVID INFO

HOOFDINGANG

Electronic Picnic Festival heeft één ingang aan de Purmerenderweg aan de achterzijde van het Leeghwater Zwembad. Daar loop je zo over het bruggetje het park in richting de hoofdingang.

OPENINGSTIJDEN

13.00 – 23.00. De entree is open tot 20.00 uur. Zorg dus dat je voor die tijd binnen bent.

LEEFTIJD

Het festival is toegankelijk voor 18+. Er kan om een ID gevraagd worden dus zorg dat je die bij je draagt.

TICKETS

Je tickets wordt vanaf je smartphone worden gescand. Zorg ervoor dat je de tickets op je telefoon hebt gedownload en in de Simpleticket Wallet hebt gezet. Bij de entree dien je de helderheid van het beeldscherm op 100% te zetten en in te zoomen op de QR-code zodat deze makkelijk gescand kan worden. De officiële tickets voor Electronic Picnic Festival worden verzorgd door ticketprovider Simple Ticket. In geval je je ticket(s) niet (meer) kunt vinden, kun je bij Simple Ticket terecht. Via de website van Simple Ticket is hier tickethulp te vinden: https://consumer.simpleticket.eu/nl/

BEREIKBAARHEID

OPENBAAR VERVOER
Kom vooral lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer. Bij de festival locatie is nauwelijks parkeergelegenheid. Purmerend is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, zowel met de trein als de bus. Vanuit Alkmaar, Hoorn en Zaandam is de beste keuze de trein, uitstappen op Station Purmerend. Het Leeghwaterpark ca. 12 minuten lopen. Vanuit Amsterdam neem je bus 306 om bij het Leeghwaterpark te komen. Vanaf de halte Brug Wheermolen is het 3 minuten lopen naar het park. Kijk voor meer informatie op www.ebs-ov.nl of www.9292ov.nl.
VERKEERSMAATREGELEN LEEGHWATERPARK

Om de veiligheid van de festivalbezoekers te garanderen wordt het fietspad – net als tijdens Reuring – tijdelijk aangewezen als voetpad. Fietsers worden verzocht af te stappen of om te rijden.

FIETSENSTALLING LEEGHWATERPARK De fietsenstalling in het Leeghwaterpark is dit jaar ook aan de achterzijde van het zwembad voor de hoofdingang. Je kunt dus zo over het bruggetje het park in fietsen. Plaats je fiets netjes en heb respect voor het park en fietsen van andere bezoekers. 

KOM NIET MET DE AUTO We benadrukken nogmaals kom niet met de auto, er is geen of nauwelijks parkeergelegenheid! Doe je dit toch: Volg niet de aangegeven routes in reisplanners tot in Purmerend – Leeghwaterpark. Dan kom je aan de verkeerde kant van het park uit. Je wilt uitkomen op de rotonde Gorslaan – Purmerweg – Churchilllaan of in de wijk Wheermolen.

PARKEREN Parkeer auto’s volgens de wettelijke regels. De afdeling Handhaving controleert streng.

KLUISJES

Kluisjes zijn te huur op het terrein. Je kunt ze niet vooraf reserveren.

ROKEN

Het is toegestaan om te roken op het festival terrein echter niet in tenten! Er zijn geen sigaretten op het terrein verkrijgbaar.

EIGEN RISICO

Het betreden van het festivalterrein en het bijwonen van de voorstellingen en optredens zijn op eigen risico van de bezoeker. De organisatie is op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige schade toegebracht door/aan bezoekers en/of aan goederen van bezoekers.

HUISREGELS

Voor ieders veiligheid en een geweldige festivaldag dient elke bezoeker van Electronic Picnic Festival zich aan de huisregels te houden. De organisatie heeft het recht personen de toegang tot het festivalterrein en -locaties te ontzeggen, indien zij de huisregels niet in acht nemen. De complete huisregels staan hieronder.

1.       Minimum leeftijd is 18 jaar. Personen jonger dan 18 jaar worden niet toegelaten.

2.       Op verzoek moet je legitimatie kunnen laten zien. Het is verplicht een legitimatiebewijs bij je te dragen in de vorm van een rijbewijs, paspoort of ID-kaart.

3.       Er geldt een Zero-Tolerance drugsbeleid.

4.       Alcohol onder de 18 jaar is niet toegestaan. (Maar onder de 18 mag je toch helemaal niet naar binnen? Nee, dat klopt. Maar de regelgeving verplicht ons dit in de huisregels op te nemen dus bij deze)

5.       Beveiligingsmedewerkers hebben het recht om bij entree, en bij een vermoeden van overtreding op het terrein, je te fouilleren en tassen te controleren. Bij weigering van dit verzoek kun je van het festivalterrein verwijderd of geweerd worden.

6.       Het betreden van het festivalterrein is op eigen risico.

7.       De organisatie en dienstdoende medewerkers kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor enig letsel en/of materiële schade die bezoekers van het festival kunnen ondervinden. Tevens is de organisatie niet verantwoordelijk voor verloren en/of gestolen persoonlijke eigendommen.

8.       Het is in ieder geval niet toegestaan om eigen drank en/of etenswaren, drugs, glaswerk, vuurwerk, stokken, wapens en/of voorwerpen welke als wapen kunnen worden aangewend of als middel om de orde te verstoren mee naar het festivalterrein te nemen of voorhanden, dan wel in het bezit te hebben.

9.       Het vertonen van ongewenste intimiteiten en racistisch of anderzijds discriminerend gedrag ten opzichte van medegasten en/of personeel wordt niet getolereerd. Bij constatering hiervan volgt onmiddellijke uitzetting.

10.   Het dragen van kleding met naar mening van medewerkers en/of organisatie discriminerende, provocerende en/of kwetsende teksten is niet toegestaan.

11.   Bezoekers die middels kleding of ander uiterlijk vertoon een club of organisatie vertegenwoordigen, worden de toegang geweigerd.

12.   Er wordt geen alcohol geschonken aan personen die zichtbaar dronken zijn en/of de orde verstoren

13.   Crowdsurfen is verboden.

14.   Personen die de orde verstoren zal de toegang tot het festivalterrein ontzegd worden.

15.   Het is bezoekers verboden zich op te houden in een ander gedeelte van het evenemententerrein dan dat waar het toegangsbewijs hen recht toe geeft.

16.   Bij het verlaten van het evenemententerrein vervalt de geldigheid van het toegangsbewijs (buiten=buiten).

17.   Het is niet toegestaan het terrein te betreden of er op te verblijven onder invloed van drugs, medicijnen of enige andere stof die het gedrag negatief kan beïnvloeden.

18.   Het is verboden op het terrein te gooien met voorwerpen en/of vloeistoffen.

19.   Het meebrengen van honden of andere dieren is verboden.

20.   Bij vernieling van eigendommen van de organisator of van de samenwerkende bedrijven wordt de schade op de overtreder verhaald.

21.   Bezoekers zijn verplicht zich te houden aan de voorschriften en/of aanwijzingen van de organisatie en dienstdoende medewerkers, op straffe van verwijdering.

22.   Verkoop / handel of bezit van Lachgas is verboden

23.   Na 20.00 uur word de toegang tot het evenement gesloten.

24.   Wat een hoop regels… Jaaaa maar het is wel toegestaan om keihard te feesten en er samen de mooiste dag van het jaar van te maken!