fbpx

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Electronic Picnic wordt georganiseerd door Purmerenders en is een regionaal festival dat al meer dan 10 jaar in Purmerend plaatsvind.
Wij streven met de organisatie van onze activiteiten bewust naar het toevoegen van waarde aan people, planet en profit en zoeken daarin een gezonde balans. 

Zo werken we met veel lokale partijen en dragen de regio een warm hart toe. Heeft u een idee of wilt u met ons samenwerken wees dan niet bang om contact met ons op te nemen.

We denken aan het milieu en de directe flora en fauna in het Leeghwaterpark om dit ook mooi te houden. Een aantal van onze maatregelen staan hieronder vermeld:

Onze bezoekers komen voor 95% lopend of op de fiets omdat het een lokaal evenement betreft daarnaast motiveren wij de bezoekers om niet met de auto te komen.

Wij gebruiken plastic bekers van gerecycled plastic en zamelen deze zoveel mogelijk apart in zodat ze weer gerecycled kunnen worden.

Onze aggregaten werken op bio diesel, een schonere variant dan de bekende dieselsoort.

Om de flora en fauna zo kort mogelijk te verstoren hanteren wij een zo kort mogelijke periode om op- en af te bouwen.

Ons evenement valt buiten het broedseizoen van vogels.

Alle bosschages worden afgeschermd met dichte (hoge) hekken zodat bezoekers van ons evenement niet in de bosschages kunnen verblijven.

Omdat ons evenement voor 95% overdag is zal de verlichting in de donkere periode zo kort mogelijk zijn, ’s nachts is het terrein zo min mogelijk verlicht en is er geen bewegend licht.

Omdat het evenemententerrein volledig is af gehekt komt er geen β€˜zwerf’ afval terecht in de bosschages.

Geluid word centraal gesitueerd en niet gericht op de bosschages.

Wij bevestigen geen slingers of andere materialen aan bomen.

Na afloop van het festival wordt het park grondig opgeruimd.